Ontdekkingsreis door Drenthe - 7-daagse Fietsvakantie van Hotel naar Hotel

Bij deze 7-daagse Fietsvakantie door Drenthe is inbegrepen:

  • Bagagevervoer (1 koffer p.p.)
  • 6 Overnachtingen
  • 6x Ontbijt
  • Fietsroutes
  • Parkeerplaats bij het 1e hotel

Prijzen per persoon op basis van 2 personen in een 2-persoonskamer:

1 maart - 25 maart € 479,- p.p.
26 maart - 25 april € 529,- p.p.
26 april - 25 juni € 569,- p.p.
26 juni - 31 augustus € 579,- p.p.
1 september - 30 september € 569,- p.p.
1 oktober - 31 oktober € 529,- p.p.
1 november - 30 november € 479,- p.p.

Arrangement is exclusief:

Exclusief:

  • 1-persoonskamer toeslag € 250,-
  • Maaltijden en drankjes
  • Toeristenbelasting
  • Entreegelden
  • Bijdrage aan garantiefonds: € 20,00 per boeking.
   Middels het garantiefonds is uw vooruitbetaald boekingsbedrag beschermd bij een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling.

  Extra informatie:De technische uitvoering van deze reis is in handen van een organisatie die gespecialiseerd is in fiets- en wandelvakanties, aangesloten bij garantiefonds STO garant en branchevereniging VVKR.

  Programma en routes onder voorbehoud van wijzigingen.

  De prijzen van deze 7-daagse Fietsvakantie zijn geldig tot en met 30 november 2023 met uitzondering van de feestdagen.

Ontdekkingsreis door Drenthe

  In deze ontdekkingsreis maakt u kennis met de vele facetten uit het Drentse leven van vroeger en nu. U (her)ontdekt de natuur, cultuur en de vriendelijke bevolking op een sportieve manier. Deze reis is ook in te korten tot een 7-daagse Ontdekkingsreis door Drenthe.

Het programma van deze 7-daagse fietsvakantie

  Dag 1: Aankomst in Zuidlaren
  In de loop van de middag komt u aan in het hotel in Zuidlaren, waar u 's avonds zult overnachten. 

  Dag 2: Van Zuidlaren naar Zuidlaren (ca. 48 km)
  Vandaag begint uw vakantie met een rondrit richting de stad Groningen. Voordat we iets meer de drukte opzoeken gaan we eerst genieten van de rust langs het zuidlaardermeer, dit meer is de grootste meer van Drenthe en behoort tot het natura 2000-gebied. Eenmaal aangekomen in Groningen is het de moeite waard om een klein stuk van de route af te wijken voor de martinitoren te beklemmen. De Martinitoren is in Groningen het hoogste gebouw, hier heb heel mooi uitzicht over Groningen. Nadat u Groningen hebt verlaten komt u langs het Paterswoldemeer. Aan het einde van de fietstocht komt u weer aan bij. Brinkhotel in Zuidlaren waar u overnacht.

  Dag 3: Van Zuidlaren naar Elp (ca. 53 km)
  s ’Morgens geeft u de bagage af bij de receptie. Deze wordt door onze koerier vervoerd naar Elp. Vandaag komt u door het Nationaal Park Drentsche Aa en over het Balloërveld. Naast natuur is Drenthe natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de hunebedden. Op de route naar Elp ligt het Nationaal Hunebedden Informatie centrum in Borger. Een tocht door het verleden, want deze mysterieuze bouwwerken zijn zo’n 5000 jaar oud en omgeven door allerlei sagen en legenden. Een andere attractie op je route is het Boomkroonpad. Bewandel het pad dat langs de boom stijgt tot aan 22,5 meter hoogte. Eenmaal boven ziet u de boomtoppen in de mooiste seizoenskleuren. De komende 2 nachten verblijf je in de Koekoekshof in Elp.

  Dag 4: Van Elp naar Elp (ca. 58 km)
  Vandaag staat op het programma een ronde fietsen rondom het mooie Elp. U fietst door de Mepperdennen, Aan het eind van de 19e eeuw werden dit bos aangelegd om de omliggende landerijen te beschermen tegen het stuifzand. De naam verwijst naar de grove dennen die het gebied domineren. In het bos ligt een mooi ven, dat als broedplaats voor veel vogels dient. In Zweeloo ziet u ‘Het Kerkje’ geschilderd door Vincent Van Gogh. Daarna fietst u door het monumentendorp Orvelte. In de smederij, klompenmakerij en houtzagerij wordt nog hard gewerkt. In het snoepwinkeltje kunt u nog snoep per ons laten afwegen en in het dorpscafé kunt u een stumpertie nemen.

  Dag 5: Van Elp naar Roden (ca. 57 km)
  Vandaag fietst u langs veel bezienswaardigheden. Na het ontbijt fietst u eerst naar voormalig kamp Westerbork. Vanuit dit kamp werden tijdens de tweede wereldoorlog ruim 100.000 mensen, voornamelijk joden, op transport gezet naar de vernietigingskampen in Polen en Duitsland. In het herinneringscentrum wordt het verhaal over het leven van de slachtoffers en overlevenden verteld. In de middag komt u door Veenhuizen, breng zeker even een bezoek aan het Nationaal Gevangenismuseum (entree niet inbegrepen). Verder door Veenhuizen, een dorp dat in niets lijkt op andere dorpen, met haar rechte lanen en statige panden. Aan het einde van uw fietstocht komt u aan in. Roden bij Hotel Onder de Linden waar u de komende 2 dagen te gast bent.

  Dag 6: Van Roden naar Rhoden (ca. 54 km)
  Deze fietsdag staat in het teken van veel natuur. Zo komt u door het hoogveengebied Fochteloërveen. In het gebied staan uitkijktorens en -platforms, waarbij Uitkijktoren Kolonieveld de meest bijzondere is. Ook komt u door het Kloosterbos in Assen, een prachtig stukje natuur bij de hoofdstad van Drenthe. Ten slotte fietst u terug naar Roden, het dorp van Ot en Sien. Dit zijn de hoofdpersonen uit een serie Nederlandse kinderverhalen van begin 1900, die het dagelijks leven uit die tijd beschreven. In het Scheepstra Kabinet in Roden kunt u de schoolsfeer van vroeger herbeleven. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Speelgoedmuseum of Museum Havezate Mensinge.

  Dag 7: Van Rhoden naar Zuidlaren (Ca. 53 km)
  Vanmorgen geeft u de bagage af bij de receptie, vanmiddag wordt deze afgeleverd bij het Brinkhotel in Zuidlaren waar uw vakantie erop zit. Vandaag komt u langs Molen Woldzigt, Deze unieke industriemolen uit 1852 beschikt over een “afdeling” voor de productie van lijnolie (het zogenaamde olieslag) en over een “afdeling” meel malen. Beide zijn nog volledig operationeel en zijn nog regelmatig in gebruik. Daarna fiets u door naar Eelde waar u een uitstapje kunt maken naar het Internationaal Klompenmuseum, Museum de Buitenplaats voor figuratieve kunst of het Muziek Museum Vosbergen. U vervolgt uw route langs het Zuidlaardermeer. Aan het einde van de middag fietst u weer richting Zuidlaren, vanwaar u de auto weer kunt pakken voor de terugreis.

Hotels waar u verblijft

Zuidlaren - Brinkhotel
Elp - Hotel de Koekoekshof
Roden - Hotel Onder de Linden

De bagagetransporten:1 koffer of tas per persoon, maximaal gewicht 20 kg
Bagage dient om 09:00 uur gereed te staan op de door receptie aangegeven plaats
Bagage wordt uiterlijk om 17:00 uur afgeleverd bij het volgende hote

3 reviews

7.7

Reviews van gasten

Borgonjen Martin

Het Hotel in Zuidlaren en in Elp vonden we prima
Het hotel in Roden vonden we erg rommelig. De kamer erg klein (1 stoel), kapotte TV en het raam konden we niet openen omdat er een gordijnrail voorzat. Erg gedateerde badkamer.

7
Anoniem

Snel en goed geregeld, fijne hotels en fietsroutes kortom genoten van deze vakantie (het weer speelde ook mee in ons voordeel). Kreeg alleen niet de beloofde reisbescheiden op tijd, daarvoor moest ik even bellen maar daarna snel in bezit.

8
Anoniem

We hebben een fijne fietsvakantie gehad met veel mooi weer.
Over het algemeen waren de hotels prima; in Roden was het iets minder.

8

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Elektrische fietsen
 • Fietsenstalling

Onze partner

Genieten op de fiets of te voet in Drenthe

In deze fiets- en wandelprovincie is het heerlijk toeven in mooie hotels. Met onze speciale fietsarrangementen en wandelaanbiedingen gaat u van hotel naar hotel. Wij regelen alles voor u dus u kunt van uw welverdiende vakantie genieten. Heerlijk fietsen of te voet de ontdekkingsreis maken en wij brengen uw bagage naar het volgende adres.

Fietsen door Drenthe

Drenthe is natuurlijk Fietsprovincie nummer 1 en heeft prachtige natuurgebieden en natuurparken waar u als fietsliefhebber op en top van kunt genieten tijdens de speciaal samengestelde fietsvakanties. Laat u inspireren en vraag ons de mogelijkheden om van uw fietsvakantie een onvergetelijke reis te maken.

Gastvrije hotels, lekker eten en uitstekende fietsroutes hebben wij voor u samengesteld in mooie fietsvakanties.

Wandelschoenen aan en stappen maar ...!

Ook de wandelvakanties zijn met grote zorg samengesteld om zo een heerlijke belevenis te voet te maken. Bezoek een van de mooie natuurparken die Drenthe rijk is. En als u na een dag wandelen aan komt bij het volgende hotel en uw bagage is inmiddels gearriveerd checkt u lekker in om te genieten in en rondom het hotel.

Reserveren

Heeft u een passend arrangement gevonden dan kunt u online of telefonisch uw aanvraag indienen en uw wensen uiteraard kenbaar maken. Wij maken graag een passende aanbieding voor u om zo uw fietsvakantie of wandelvakantie onvergetelijk te maken.

Veelgestelde vragen

Als ik een aanvraag doe of een reservering maak, hoe snel krijg ik dan antwoord?

Uw aanvraag/reservering wordt altijd binnen 24 uur in behandeling genomen. Voordeeltrips.nl informeert u binnen deze tijd telefonisch of per e-mail of het beschikbaar is en zal met u de gestelde vragen die u heeft doornemen.

Als u een definitieve reservering maakt krijgt u een bevestigingsmail van Voordeeltrips.nl en ontvangt u tevens van de locatie waar wij uw reservering plaatsen een bevestiging met daarin de Algemene Voorwaarden.

Voordeeltrips.nl maakt voor u de reservering en van ons maar ook van de locatie waar u naar toe gaat ontvangt u een bevestiging. Zij bepalen hoe en wanneer er een (deel)betaling gedaan moet worden. Dit dient u dus in uw bevestiging terug te kunnen vinden.

Uiteraard kunt u uw reservering wijzigen. Neemt u dan contact op met onze reserveringsmedewerkers op 088-5405805. Zij zullen de wijzigingen met u doornemen en deze doorgeven.

Hoogtepunten

 • 7-daagse Fietsvakantie
 • Van hotel naar hotel
 • Inclusief bagagevervoer

Gratis advies?

We helpen u graag. Onze informatie en reserveringsdienst is bereikbaar op:
ma-do: 09.00 - 22.00
vr: 09.00 - 17.30
za-zo: 10.00 - 14.00

Tel: 088-5405805

Waarom bij ons boeken?

674+ Arrangementen

Uitgebreid aanbod van diverse accommodaties. Altijd één die voldoet aan uw wensen.

Lage kosten

Wij hebben de scherpste prijzen met maximaal comfort.

Uitstekende ondersteuning

Onze informatie en reserveringsdienst medewerkers helpen u graag.